Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, valmistuu 18-vuotias Aleksi Kaunisaho keväällä samanaikaisesti ylioppilaaksi Virtain lukiosta ja merkonomiksi Tredusta. Kaksi tutkintotodistusta taskussa on mukava hakea jatko-opiskelupaikkaa.

- Suunnitelmanani oli ensin suorittaa normaalisti vain lukio, mutta kuulin opinto-ohjaajalta kaksoistutkintomahdollisuudesta. Koska myös talouspuoli kiinnosti minua, innostuin asiasta, Kaunisaho muistelee kolmen vuoden takaista yhteishakuvaihetta.

Lukio ja ”amis” yhdessä tuntuivat toki alkuun haastavalta vaihtoehdolta, mutta kahden tutkinnon saavuttaminen kolmessa vuodessa tuntui kuitenkin kiehtovalta vaihtoehdolta jatko-opintojakin ajatellen.

Lue lisää

 

Tredussa voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon ohella lukio-opintoja ja suorittaa kaksoistutkinnon. Tredun Virtain toimipisteessä voit suorittaa merkonomitutkinnon, lähihoitajatutkinnon tai turva-alan tutkinnon. Ylioppilastutkinto sisältää neljästä viiteen lukioainetta, joiden opetus annetaan päiväopintoina. Opettavana lukiona toimii Virtain lukio, jotka sijaitsee aivan Tredun toimipisteen vieressä.